OTG is hot. USB apparaten aansluiten op je mobiel. Het geeft je stiekem het gevoel dat je je pc steed minder nodig hebt. In deze review bespreken een OTG usb-stick van 8GB. Wat zijn de prestaties van zo’n apparaat en is het zijn geld waard?

Eerste indruk OTG USB-stick 8GB.

De OTG usb-stick is geleverd door nl.Focalprice.com en was vrij snel snel geleverd(kleine twee weken.). Het stickje kost maar € 4.76. Het is een zwarte usb stick met twee aansluitingen. Één mini usb aansluiting en een normale usb aansluiting. Met de mini usb aansluiting kan je de stick direct aansluiten op je smartphone.

Uiterlijk.

Het apparaat bestaat uit 3 delen. De usbstick zelf, een kapje en een verschuifbaar deel.

Het verschuifbare deel beschermt de normale usb poort. De mini usbpoort wordt beschermd door een kapje.

De OTG USB-stick zelf is voorzien van een rubberachtig toplaag. Het verschuifbare deel is voorzien van een zwarte glanzende laklaag. De aanlsluitingen hebben geen aparte kleur.

Test.

Ik heb geprobeerd de usb-stick te testen op een praktische manier. Ik heb een film van een aanzienlijke grootte verplaats vanaf mijn SSD naar de USB-stick. Ook heb ik foto’s verplaatst van respectievelijk een grootte van 500KB en foto’s van 5MB.

Windows maakt gebruikt van een bestandsysteem om informatie te lezen en weg te schrijven naar een schijf. Ik heb gebruik gemaakt van FAT32 en exFAT. exFAT wordt nog niet door alle android tablets ondersteund. Door gebruik te maken van FAT32 werd de film verplaatst met een gemiddelde snelheid van 6.6MB per seconden. Met het exFAT bestandsysteem is dit 5.6 MB/sec.

Ik heb foto’s verplaatst van 5 MB en 500KB per stuk. Bij FAT32 werden de bestanden van 5mb verplaatst met een snelheid van gemiddeld 2.3 MB/sec en de bestanden van 500 KB werden verplaatst met een gemiddelde snelheid van 332 KB/sec. Bij het gebruik van het bestandssysteem exFAT zijn de snelheden

Verantwoording Test.

Ik heb het apparaat getest op verschillende manieren. Ik heb gebruik gemaakt van benchmarks. Benchmarks zijn soms nogal wat statisch. Het is niet altijd even makkelijk een juiste conclusie te trekken uit zo’n test. Om resultaten te verkrijgen die makkelijker te begrijpen zijn heb ik een aantal scenario’s bedacht. Je zou kunnen stellen dat ik “handmatig” ben gaan testen. De testgegevens zijn geplaatst op pagina 2.

Conclusie.

De OTG USB-stick biedt voldoende  waar voor je geld. Het is geen snelle usb stick maar presteert vergelijkbaar met de laagst geprijste USB stick in Nederland. Deze usb-stick moet het juist hebben van de extra mini usb aansluiting. Heb je een telefoon welke otg ondersteund hoef je niet altijd de pc aan te zetten om bij je bestanden te kunnen. Dat kan soms best makkelijk zijn.

Heb je je favoriete TV serie op je pc staan en wil je deze snel op je stick zetten zal dat bij een bestand van 200 tot 700 mb voldoende snel gaan. Binnen 0.5 tot 2 minuten. Een foto collectie met kleine bestanden van een paar gigabyte zal echt lang duren. In sommige gevallen kan je dan beter eerst even de bestanden verpakken in één groot zip bestand en zal je hier echt wel wat snelheidswinst mee hebben.

Voor minder als vijf euro heb je met deze usb stick ook een makkelijk cadeautje achter de hand. Met lege handen ergens aankomen is niet nodig, gewoon deze stick van te voren inkopen!.

 

1 2

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.